Tradicionális tésztakiszúró rács alap linzerformákkal. Gyümölcsök, gombák, csillag, hold, szív, virág, vagy szerencselóhere forma. Segítségével egyszerre 24 db süteményformát vághatsz kia egyszerre! Nem kell sok időt fordítani a tökéletes formázáshoz, egy nyomás és a kiszúrórács segítségével azonnal meglesz a teljes tepsibe a megfelelő mennyiségű forma. Egyszerű és gyors a sütemények elkészítése! Nyújtsd ki a tésztát a megfelelő méretűre egy sütőpapíron, te bele a tepsibe, majd a kiszúró formát nyomd bele és vágd ki tökéletesen formázott süteményeket! A forma az ideális sütési távolságot is beállítja, így semmi dolgod nem marad, csak tedd be a sütőbe és süsd készre őket!
- 1 db kiszúróforma + 1 db tésztalehúzó forma
- A kiszúró egyszerre 24 db süteményt formáz kb. 4 cm x 4 cm-es méretre
- Mosogatógépben is tisztítható
- Mérete: 33 cm x 23 cm 1 cm (normál tepsi méretéhez tökéletes)
- Anyaga minőségi műanyag
Tradicionális linzer:
60 dkg finomliszt
40 dkg vaj
2 tojás sárgája (L)
20 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 db citrom héja
gyümölcslekvár
A lisztet a vajjal jól összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a citrom lereszelt héját, majd a végén a tojássárgáját és összedolgozzuk. Gyorsan kell dolgozni vele, nem szabad nagyon sokáig gyúrni, mert a tészta így nyúlós lesz. Hűtőben legalább 1-2 órán át pihentetjük, hogy a liszt jól magába tudja szívni az összetevőket. Ezután lisztezett gyúródeszkán kb. 3-4 mm vastagra és a kiszúrórács formájára nyújtjuk. A tepsibe helyezett sütőpapírra kiszúrjuk a süteményformákat a ráccsal. Egy nagy tepsibe pont két kiszúrórácsnyi adag fér el, így lesz alja és teteje is a linzereknek. Előmelegített sütőben 180 °C-on (hő-légkeveréssel 170 °C) kb. 20 perc alatt elkészülnek. Akkor jó, ha a széle elkezd barnulni, a közepe pedig még világos, ha hozzáérünk, akkor akár nyersnek is tűnhet. Ha kihűl, tökéletes lesz az állaga. A tálcán, vagy sütőrácsra téve hagyjuk őket kihűlni! Ezután egy kiskanál lekvárral, esetleg csokoládékrémmel kell összetapasztani kettőt. Díszíthető akár olvasztott csokoládéba mártva, kókusszal, darált mogyoróval megszórva ízlés szerint. Porcukorral meghintve azonnal fogyasztható, de a legfinomabb akkor lesz, ha egy napot hagyjuk állni, hogy a lekvártól megpuhuljon.