Hagyományosan készült szalagos fánkhoz, vagy mártott, amerikai típusú donut készítéséhez használható sütemény kiszúró forma. A magyar konyha elengedhetetlen süteménye a finom fánk porcukorral, fahéjjal, lekvárral, almapürével, vagy akár csokoládéba, karamellbe mártva. Ez a fánkkiszúró készlet tartalmaz egy kiszúró formát a tökéletes formájú fánkokhoz, valamint egy műanyag csipeszt is arra az esetre, ha például étcsokoládéba mártogatnád az egyik felét.
A csomag tartalma:
1 db fánk kiszúró + 1 db fánk csipesz
FIGYELEM! SZÍNBEN A TERMÉK ELTÉRHET!
anyaga: élelmiszer ipari minőségű műanyag
mérete: külső átmérő 8 cm; a belső átmérő 2,5 cm a csipesz: 11 cm
Csokoládés amerikai fánk recept:
Hozzávalók:
60 dkg finomliszt, egy pohár langyos tej, 1/2 csomag élesztő, porcukor, vaníliás cukor, 2 db tojássárgája, 2-3 dkg vaj, pici só, rum aroma, étolaj a sütéshez, 200 g jó minőségű étcsokoládé
A langyos tejet és kis kanál cukorral összekeverjük és felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a 2 evőkanál porcukorral kikevert tojássárgákat, 1 csomag vaníliás cukrot, az olvasztott vajat, egy csipetnyi sót, a rumaromát és összedolgozzuk őket. Belekeverjük a felfuttatott élesztőt, majd kb. fél óráig hagyjuk pihenni. Ha megkelt, kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk és a kiszúróformával kiszaggatjuk. A kis formákat egy tálcán újra kb. 15-20 percig kelesztjük letakarva. Előmelegített étolajban 1-1 percig sütjük, majd megfordítjuk és 1 perc alatt készre sütjük a másik oldalát is. Lecsöpögtetjük róla a felesleges olajat. A kész süteményeket félre tesszük, a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd a mártogatós csipesszel a fánkok közepét megfogva az egyik felét csokiba mártogatjuk és tálcán hagyjuk kihűlni. Megszórhatjuk színes cukorkákkal, darált mogyoróval, dióval is.