ügyfélszolgálat: +36207474880 - munkaidőben!

Konyhai kürtőskalács készítő
Konyhai kürtőskalács készítő
2 990 Ft

Konyhai kürtőskalács készítő

Konyhai kürtőskalács készítő
Konyhai kürtőskalács készítő
Konyhai kürtőskalács készítő
Konyhai kürtőskalács készítő
Konyhai kürtőskalács készítő
Konyhai kürtőskalács készítő
Konyhai kürtőskalács készítő
Konyhai kürtőskalács készítő
Konyhai kürtőskalács készítő
Konyhai kürtőskalács készítő
Kapcsolat:
Kérdése van a termékkel kapcsolatban?

telefon / viber / WhatsApp: +36 20 7474 880
Email: info@jobbaron.hu

Konyhai kürtőskalács készítő

5 db-os házi kürtőskalács készítő konyhai felhasználásra, de a kertben is tudod használni. Tradicionális hazai étel, ami egy egyszerűen megsütött kelt tészta karamellizált cukormázzal. A finom kürtőskalács tésztát vékony, kígyószerű csíkokra kell nyújtani, majd szépen feltekerni az előre beolajozott fa hengerekre. A sütés közben folyamatosan forgatni kell a kis kalácsokat, hiszen 2-3 perc alatt meg is sülnek. Ezután könnyen le lehet csúsztatni egy tálba, hagyni kell egy kicsit hűlni és utána, jöhet a kürtőskalács ízesítése, vagyis az elengedhetetlen cukor és a különféle ízesítők. 

Garancia
1 év
Kockázatmentes vásárlás
14 nap pénzvisszafizetési garancia
Futárszolgálat
már 1,290 Ft-tól!
Gyors kiszállítás
2-7 munkanap
2 990 Ft
Részletek

5 db-os házi kürtőskalács készítő konyhai felhasználásra, de a kertben is tudod használni. A kürtőskalács több, mint édesség. Tradicionális hazai étel, ami egy egyszerűen megsütött kelt tészta és karamellizált cukor. A finom kürtőskalács tésztát vékony, kígyószerű csíkokra kell nyújtani, majd szépen feltekerni az előre beolajozott fa hengerekre. A sütés közben folyamatosan forgatni kell a kis kalácsokat, hiszen 2-3 perc alatt meg is sülnek. Ezután könnyen le lehet csúsztatni egy tálba, hagyni kell egy kicsit hűlni és utána, jöhet a kürtőskalács ízesítése, vagyis az elengedhetetlen cukor és a különféle ízesítők. Lehet vaníliás, diós, kókuszos, csokoládés, vagy eper darabos. Fogyaszthatod melegen, de hidegen is nagyszerű. Igazi gasztronómiai élmény.

1)Elkészítése tűzhelyen:
Hozzávalók: 500 g liszt, 50 g cukor, 1 tojássárgája, 20 g élesztő, 50 g olvasztott vaj, tej, pici só.

Egy kevés langyos tejhez hozzá adunk cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. Ezt követően jól kikeverjük a tojássárgával, a liszttel, a csipet sóval és az olvasztott vajjal. Puha tésztát készítünk belőle, amit kb. a duplájára kelesztünk. Ezután vékonyra nyújtjuk és ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A sütőfát megolajazzuk, majd körbe-körbe rátekerjük a tésztát, úgy hogy az illesztéseknél kicsit fedjék egymást!

1) A kis fém tálkába annyi olajat öntünk, hogy éppen beleérjenek a kalácsok. Közepes lángon felmelegítjük a tűzhelyen. A rudakat a forró olajba helyezzük és a tűzhelyen forgatva egyenletesen pirosra sütjük benne a tésztát. Egy kicsit hagyjuk hűlni, majd leütjük a fát. Ha a tészta megsült és a sütőrúd be volt olajozva, a kész kalács egyszerűen lehuppan. A még meleg kalácsot diós / fahéjas cukorba, vagy cukros kókuszreszelékbe forgatjuk. Egyszerre két kürtös fér a tálcába, így amíg azok sülnek, a másik két rúdra készítsük elő a következő adagot.

2) Az elkészítés módja faszénnel:
Hozzávalók: 500 g liszt, 60 g cukor, 2 tojás, 30 g élesztő, 50 g olvasztott vaj, 2,5dl tej, pici só, (fahéjas cukor, vaníliás cukor, darált dió, kókuszreszelék, darált mogyoró, stb.)

A langyos tejhez hozzá adjuk a cukrot és felfuttatjuk az élesztőt A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáöntjük a langyos tejet, és elkeverjük. Az olvasztott vajat és a tojásokat jól összekeverjük, hozzáadjuk a liszthez, ezután kézzel simára dagasztjuk a tésztát, cipóvá formáljuk, meghintjük egy kis liszttel, majd letakarva 30 percig duplájára kelesztjük. A tésztát lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk, majd kézzel 2 cm széles csíkokat vágunk belőle. A kalácssütő fát bevajazzuk, majd a csíkot feltekerjük a fára. Egy tálcára kristálycukrot szórunk, melyben meghengergetjük a tésztát sütés előtt. Faszén fölött, lassan forgatva kb. 10-15 percig sütjük. Akkor lesz kész, ha a cukor már karamellizálódik a tésztán. Ekkor különböző ízesítésekbe forgatjuk, pl. fahéj, vanília, dió, kókusz. Egy kicsit hagyjuk hűlni, majd leütjük a fát. Ha a tészta megsült és a sütőrúd be volt olajozva, a kész kalács egyszerűen lejön.

A kürtöskalács-fa méretei:
hossza: 35 cm, ebből nyél: 17 cm sütőrész: 16,5 cm, átmérője: 4 cm

Vélemények
Átlagos értékelés:
4.7 (3 vélemény)
(2)
(1)
(0)
(0)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Igazolt vásárlás
Nagy Béla
2023.10.11
Nagyon jó!!!
Imádom!!
Igazolt vásárlás
Zsuzsa
2023.06.01
Faszenes grillen sütöttük a kalácsot, kézben tartva-forgatva, remekül sikerült (átsült, kívül rápirult a cukor), mintha az árusnál vettük volna.
Előnyök: Tetszik, hogy kicsi, így több kisebb darab készült.
Igazolt vásárlás
Seresné Kovács Katalin
2023.04.07
kicsi a tálca alatta, a tészta összeér sütéskor
Előnyök: jó a forma
Hátrányok: kicsi
Hasonló termékek