Szív alakú derelye formázó, barátfüle készítő, illetve töltött tészta készítő és kiszúró forma. Ideális derelye, ravioli, dumpling és más töltött tészták elkészítéséhez. A forma aljával szív formára kiszúrt tésztalapokat bele kell helyezni, megtölteni, majd egyszerűen csak félbe kell hajtani és ezzel a mozdulattal a készülék be is zárja a tésztába a tölteléket. Egyforma méretű tésztákat készíthetsz vele, így ha a barátoknak főzöl, lehet majd magyarázkodni, hogy nem rendelt ételt teszel-e eléjük.
Húsos töltött tészta receptje:
A tésztához a hozzávalók:
60 dkg liszt
1 db tojás
1 - 1,5 dl langyos víz (amennyit felvesz)
só, bors
A tojást egy pohárban villával verd fel 1 dl vízzel! Szitáld a lisztet egy tálba, öntsd hozzá a tojást, a csipetnyi sót, egy kevés borsot! Gyúrd jól össze! Ha szükséges, adagold a maradék vizet is hozzá, a végén egy puha, nem ragacsos tésztát kell kapnod!
A töltelékhez szükséges:
50 dkg darált sertés vagy pulyka hús
20 dkg darált marhahús
2 közepes fej vöröshagyma
7-8 gerezd fokhagyma
só, bors, őrölt kömény
A hagymákat vágd össze, a hozzávalókat keverd össze, majd rúdmixerrel, vagy robotgéppel jó pépesre keverd össze! A tésztát nyújtsd ki kb. 2 mm vastagra, majd a szív forma aljával szúrj ki akkora szíveket belőle pontosan, mint a töltött tészta készítő. Helyezz egy lapot a készítőre, tégy bele egy kanál tölteléket, helyezz rá egy másik lapot, majd hajtsd össze úgy, hogy jól zárja össze a tésztaszéleit! Ez a miatt is nagyon fontos, hogy kifőzés közben a vízben ne nyíljon szét! Miközben töltöd a tésztákat, tedd fel forrni a főzővizet! Amikor a víz forr, önts bele egy minimálisan kis olajat, bőven sózd is meg! Egyszerre 10-12 db tésztát dobj a vízbe, majd az újraforrástól számítva kb. 10-15 percig kell főzni, amíg elkészül. Ezt követően meg is piríthatod egy kis olajban, de tálra kiszedve akár azonnal fogyasztható. Reszelt sajtot, zöld fűszereket is szórhatsz rá, olíva olajjal is lehet gazdagítani, vajjal, pesztóval, szósszal, vagy tejföllel is nagyon finom!