Rugós linzer kiszúró. A hagyományos linzert változtasd át vidám, vicces süteménnyé, vagy akár szerelmes vallomássá! A kiszúrókat használva lehet a süteményed vidám smiley, karácsonyi csillag, ízes virág, vagy karamelles angyalka. Sós perec, vagy epres szív is lehet a süteményed. Maga a kiszúró és sütemény formázó tartós anyagokból, fémből készült, így hosszú távon használhatod. Nem csak linzer készítéséhez használható, hanem bármilyen más sütit is formázhatsz, kivághatsz vele, például mézeskalácsot, kekszet, sőt akár szeletekre vágott gyümölcsöt, vagy szendvicsfalatkákat is.
Pekándiós Linzer málnával
Hozzávalók: 20 dkg csésze finom liszt 1/2 csomag sütőpor 10 dkg pekándió (kihagyható, vagy helyettesíthető pl. mogyoróval, dióval, napraforgóval) 2 evőkanál porcukor csipet só csipet őrölt fahéj 10 dkg hideg sózatlan vaj, kis darabokra vágva 10 dkg kristálycukor 1 csomag vanília cukor, vagy egy rúd vanília kikaparva 1 db nagy tojás 15 dkg mag nélküli málna lekvár
Elkészítés: Szitáld a lisztet és a sütőport egy tálba, majd tedd félre! Törd össze a pekándiót, keverd hozzá a porcukor felét és tedd félre! A sót, fahéjat keverd össze, add hozzá a vajat és a kristálycukrot, a vaníliát, a tojást, a lisztet, majd keverd össze géppel, amíg puha tésztát nem kapsz! Felezd meg a tésztát, majd két részletben tedd be a hűtőbe 1-2 órára! Melegítsd elő a sütőt 190°C-ra. Vedd elő a tésztákat és nyújtsd ki! Vágd ki az aljakat a kiszúróval, majd kend meg mindegyiket a málna lekvárral! Helyezd őket kb. 2 cm-re egymástól egy lisztezett, sütőpapírral kibélelt tepsire! Majd nyomd ki a sütemények tetejét a kiszúróval úgy, hogy most a rugós kiszúrót is használd! Tedd rá a sütemény tetőket, szórd rá a pekándiót! Tedd a sütőbe! Kb. 5 percig kell majd sütni, míg halvány arany színű nem lesz! Ha kihűlt, szórd meg a maradék porcukorral! Légmentesen záródó dobozban megőrzi a frissességét 2-3 napig is!