A vadászbogrács különleges kialakítása miatt gyorsan és hatékonyan készülnek el benne az ételek. Aroma dús, tápláló és ízletes lesz a benne készült finomság akár szabad tűzön is. A vadászbogrács a mindennapi életben is jól használható, a szabad tűzön készített ételek szerelmeseinek ajánljuk. Az öntöttvas edényt anyaga kiválóan vezeti a hőt, közvetlenül a tűzbe, vagy a parázsba állítható, de közönséges tűzhelyen, vagy kandallóban is ugyanúgy működik. A vadászbográcsban való főzés előnye, hogy az étel elkészítése minimális erőfeszítést igényel. A benne készült étel minden lehetséges íze és zamata benn marad, ha használod a fedőt, hasonlóan működik, mint egy gyorsfőző kukta, a közös lakoma alkalmával pedig az öntöttvas ház sokáig melegen tartja a benne lévő ételt. Az öntöttvas edényeknek megfelelően nagyon könnyen és egyszerűen tisztítható.
Ha legalább egyszer megkóstoltad a szabadban, a vadászbográcsban készített ételt, a csodálatos ízek, aromák és zamatok kavalkádját, biztosan függő leszel! A vadászbogrács vasötvözetből készült, ezért a felülete hajlamos arra, hogy a benne főtt ételek enyhén odatapadjanak. Az egyik bevált megoldás, hogy a bogrács alját kibéleljük káposztalevéllel. Ez egy olyan módszer, amelynek két előnye is van. Nemcsak megvédi ételeinket a túlhevüléstől, hanem különleges aromát is biztosít.
A vadászbogrács gondozása
Érdemes megjegyezni, hogy az vadászüstről bizony gondoskodni is kell! Nagyon fontos, hogy az első használat előtt az edényt elő kell készítened! Az edényről kívül-belül távolítsd el a rozsdásodást gátló védőviaszt. Ehhez az edényt forró vízben, semleges folyékony mosogatószerrel mosogasd el, majd újra meg kell tisztítani víz és homok keverékével. Ezután az üstöt ki kell égetni, kb. fél liter növényi olaj, vagy zsiradék felhasználásával. Nagyon fontos, hogy ezt követően az üst magától szépen, lassan lehűljön. Semmilyen körülmények között soha nem szabad, TILOS vízzel hűteni. A következő lépés az üst megfelelő előkészítéséhez az első használathoz az, hogy felöntjük vízzel, dobálunk bele pl. krumplihéjat és jól felforraljuk és főzzük a bográcsban legalább 60 percig. Miután kihűlt és elmosogatttuk, ezt követően az edény készen áll a mindennapi használatra. Amikor a főzéssel végeztél, a rozsdásodás elkerülésének érdekben mindenképpen át kell kenni az edényt vékonyan zsiradékkal, vagy olajjal és csak így szabad tárolni! A vadászbogrács zseniális ajándékötlet azoknak, akik értékelik a szabadtéri tevékenységeket, és szeretnek aromás és ízletes ételeket enni barátaikkal, családjukkal. Egy vadászbogrács segítségével sok érdekes és ízletes ételt készíthetünk és nem feltétlenül kell az alapanyagokért vadászni indulni!
Anyaga: natúr öntött vas
Mérete: 27,5 külső átmérő; 32 cm teljes szélesség; 47 cm magasság
Űrtartalma: 7 liter
Súlya: 10,8 kg
Használható: szabad tűzön
Tisztítása: Minden használat után meleg mosószeres vízzel mosogasd el, alaposan szárítsd meg és kend be zsíradékkal a rozsdásodás elkerülése érdekében!