ügyfélszolgálat: +36207474880 - munkaidőben!

Kotyogó kávéfőző - klasszik 3

Kotyogó kávéfőző - klasszik 3
Kotyogó kávéfőző - klasszik 3
Kotyogó kávéfőző - klasszik 3
Kotyogó kávéfőző - klasszik 3
Kotyogó kávéfőző - klasszik 3
Kapcsolat:
Kérdése van a termékkel kapcsolatban?

telefon / viber / WhatsApp: +36 20 7474 880
Email: info@jobbaron.hu

Kotyogó kávéfőző - klasszik 3


Háromszemélyes, kotyogós kávéfőző. Köztudott, hogy a hagyományos, kotyogó megoldással lehet az egyik legfinomabb kávét főzni otthon. Ez a klasszikus, alumínium kávéfőző a hagyományokat tiszteletben tartva készült. Használhatod gáztűzhelyen, kerámia főzőlapon, elektromos tűzhelyen is. Segítségével pillanatok alatt kész a zamatos friss eszpresszó kávé az álmos reggelekhez, vagy a késő esti baglyozáshoz.

Garancia
1 év
Kockázatmentes vásárlás
14 nap pénzvisszafizetési garancia
Futárszolgálat
már 1,290 Ft-tól!
Gyors kiszállítás
2-7 munkanap
4 890 Ft
Részletek

Háromszemélyes, kotyogós kávéfőző. Köztudott, hogy a hagyományos, kotyogó megoldással lehet az egyik legfinomabb kávét főzni otthon. Ez a klasszikus, alumínium kávéfőző a hagyományokat tiszteletben tartva készült. Használhatod gáztűzhelyen, kerámia főzőlapon, elektromos tűzhelyen is. Segítségével pillanatok alatt kész a zamatos friss eszpresszó kávé az álmos reggelekhez, vagy a késő esti baglyozáshoz.


 


- 3 személyes, klasszikus kotyogó
- Gáz-, kerámialapos -, és elektromos tűzhelyen használható. Indukciós főzőlapon nem.
- Semleges folyékony mosogatószerrel mosható, de kerüld a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát!
- Mosogatógépben nem mosható!


 


Kávé készítése - kotyogós kávéfőzővel


 


Mivel a kotyogós relatív gyorsan, magas hőmérsékletű vízzel, készíti a kávét ezért:
- javasoljuk a közepes pörkölésű, alacsonyabb tengerszint feletti magasságban növő arabica fajtákat.
- nem javasoljuk a világos pörkölésű, gyümölcsösebb, citrusosabb kávékat, mert ezzel a módszerrel nem lehet velük ízletes kávét készíteni.
- nem javasoljuk a sötét pörkölésű kávékat sem, mert a főző amúgy is keserűbb kávét készít
víz


 


A megfelelő összetételű víz nagyon fontos. Legyen friss, jó illatú, klórmentes, calcium tartalma 17-85 mg/l között, Ph értéke 6.5-7.5 között, nátrium tartalma 10mg/l körül. Ha szénsavmentes ásványvizet vásárlunk érdemes ezeket az értékeket végigolvasni, hogy a kávé készítéshez lehető legjobbat válasszuk ki.


 


A KÉSZÍTÉS MENETE:


 


Őröld meg a kávét! Ha a használat előtt közvetlen őrlöd a kávét sokkal ízletesebb italt tudsz készíteni. Töltsd meg a kávétartó szűrőt frissen őrölt kávéval! Lazán töltsd meg a kávéval, sose tömörítsd, mert nem tud adott időn belül átjönni a víz. Töltsd meg a víztartályt az meleg vízzel! A forró vizet az előírt magasságig töltsd! Állítsd össze a kotyogóst! Mindig nézd meg, hogy a felső szűrő és a tömítőgyűrű tiszta, száraz és megfelelő minőségű legyen, jól tudjon zárni. Tedd a kotyogóst a tűzhelyre! Közepes lángra, vagy hőfokra tedd a főzőt és ne nyisd fel a fedelét, hogy lásd mi történik! Ne rakd túl nagy hőfokra, ne legyen túl gyors a folyamat.


 


Figyeld a főzőt és időben kapcsold le! A kávénak lassan kell kifolynia, amikor átjött és a kotyogós elkezd hangot adni, azonnal le kell kapcsolni és levenni a tűzhelyről. A hang ugyanis azt jelenti, a víz átjött és már csak gőz fejlődik, ami csak keserűvé tenné a kávét.


 


Mindig várd meg míg a kotyogós teljesen lehűl, szedd szét és tisztítsd meg. Mindig szárazon és tisztán tedd el!

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek