Négyszemélyes, kotyogós kávéfőző rozsdamentes acélból. A fényes, inox felület a klasszikus vonalakat stílusosan modernné teszi. A lefőzött családi adag presszó kávé minden egyes cseppjében érezni fogod a friss kávé rendkívüli zamatát és erejét! Használhatod gáztűzhelyen, kerámia főzőlapon, elektromos tűzhelyen is. Bármelyik megoldással igen finom kávét készít a reggeli ébredéshez, vagy a hosszúra nyúlt, esti beszélgetésekhez.
A kávéfőzéshez töltsd meg az alsó tartályt vízzel a vízszint jelzésig, majd a szűrőkosarat töltsd meg finomra őrölt kávéval. Ne nyomkodd bele, ugyanis a főzés során a víz áthalad majd rajta. Ha gáztűzhelyen használod, figyelj arra, hogy a lángnyelvek a kotyogó alatt maradjanak. 4-5 perc alatt lefőzi a tökéletes, ízes, zamatos olasz eszpresszót, amit hörgésszerű hangokkal jelez. Ihatod magában, készíthetsz jeges kávét, lattét, vagy cappuccinot is belőle.
- 4 személyes, klasszikus kotyogó
- Víztartályba épített biztonsági szelep
- Gáz-, kerámialapos -, és elektromos tűzhelyen is használható.
- Semleges folyékony mosogatószerrel mosható, de kerüld a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát!
- Mosogatógépben nem mosható!
Kávé készítése - kotyogós kávéfőzővel
Mivel a kotyogós relatív gyorsan, magas hőmérsékletű vízzel, készíti a kávét ezért:
- javasoljuk a közepes pörkölésű, alacsonyabb tengerszint feletti magasságban növő arabica fajtákat.
- nem javasoljuk a világos pörkölésű, gyümölcsösebb, citrusosabb kávékat, mert ezzel a módszerrel nem lehet velük ízletes kávét készíteni.
- nem javasoljuk a sötét pörkölésű kávékat sem, mert a főző amúgy is keserűbb kávét készít
víz
A megfelelő összetételű víz nagyon fontos. Legyen friss, jó illatú, klórmentes, calcium tartalma 17-85 mg/l között, Ph értéke 6.5-7.5 között, nátrium tartalma 10mg/l körül. Ha szénsavmentes ásványvizet vásárlunk érdemes ezeket az értékeket végigolvasni, hogy a kávé készítéshez lehető legjobbat válasszuk ki.
A KÉSZÍTÉS MENETE:
Őröld meg a kávét! Ha a használat előtt közvetlen őrlöd a kávét sokkal ízletesebb italt tudsz készíteni. Töltsd meg a kávétartó szűrőt frissen őrölt kávéval! Lazán töltsd meg a kávéval, sose tömörítsd, mert nem tud adott időn belül átjönni a víz. Töltsd meg a víztartályt az meleg vízzel! A forró vizet az előírt magasságig töltsd! Állítsd össze a kotyogóst! Mindig nézd meg, hogy a felső szűrő és a tömítőgyűrű tiszta, száraz és megfelelő minőségű legyen, jól tudjon zárni. Tedd a kotyogóst a tűzhelyre! Közepes lángra, vagy hőfokra tedd a főzőt és ne nyisd fel a fedelét, hogy lásd mi történik! Ne rakd túl nagy hőfokra, ne legyen túl gyors a folyamat.
Figyeld a főzőt és időben kapcsold le! A kávénak lassan kell kifolynia, amikor átjött és a kotyogós elkezd hangot adni, azonnal le kell kapcsolni és levenni a tűzhelyről. A hang ugyanis azt jelenti, a víz átjött és már csak gőz fejlődik, ami csak keserűvé tenné a kávét.
Mindig várd meg míg a kotyogós teljesen lehűl, szedd szét és tisztítsd meg. Mindig szárazon és tisztán tedd el!