ügyfélszolgálat: +36207474880 - munkaidőben!

Jerikó rózsája
Jerikó rózsája
1 890 Ft

Jerikó rózsája

Jerikó rózsája
Jerikó rózsája
Jerikó rózsája
Jerikó rózsája
Jerikó rózsája
Jerikó rózsája
Jerikó rózsája
Jerikó rózsája
Jerikó rózsája
Jerikó rózsája
Kapcsolat:
Kérdése van a termékkel kapcsolatban?

telefon / viber / WhatsApp: +36 20 7474 880
Email: info@jobbaron.hu

Jerikó rózsája

Sivatagi rózsa, vagy a sivatag rózsája. Igazi különlegesség, ami akár évekig is gyönyörködteti a szemed! A különlegessége az, hogy víz nélkül kiszárad és évekig is mélyen, magában rejti az életet, hogy aztán az első néhány csepp nedvesség hatására azonnal kinyíljon és teljes valójában pompázzon! Szinte elpusztíthatatlan, az élet újbóli és újbóli megújulását jelképezi. Kis, száraz gömb alakban kapod meg. Az összegömbölyödött száraz növényt egy tál langyos vízbe kell helyezni és világos, meleg helyre kell tenni. Szinte azonnal megtelik élettel. Kinyílik és zöld színű, fényes leveleket bont. Pár napon belül teljesen kifejlődik és teljesen bezöldül.

Garancia
1 év
Kockázatmentes vásárlás
14 nap pénzvisszafizetési garancia
Futárszolgálat
már 1,290 Ft-tól!
Gyors kiszállítás
1-3 munkanap
1 890 Ft
Részletek

A vizet érdemes 2-3 naponta cserélni alatta, hogy mindig friss legyen. Hogy az életciklusa megmaradjon, havonta egyszer-egyszer érdemes teljesen kiszárítani és ezt követően ismét vízbe helyezni, különben bepenészedhet. Földbe ültetni tilos, ugyanis ott azonnal tönkre megy! A növényről érdemes tudni, hogy Afrika és Amerika forró sivatagos területein él, ahol csak ritkán esik az eső, így a növény alkalmazkodott az időjáráshoz. Ismert és kedvelt növény az egész világon. A száraz időszakban kiszárad és egy barna száraz gumó formában vészeli át a csapadék mentes időszakot. A szél segítségével a száraz gumók képesek nagyobb távolságot is megtenni addig, míg nedvességet nem találnak. Amikor esik az eső, a növény azonnal szinte percek alatt éled újjá, levelei kihajlanak és ideális esetben bezöldülnek. A Jerikót gyakran nevezik a pénz és a szerencse növényének is. Különleges képessége miatt a feltámadás virágának is hívják. Elképesztő, de akár 50 év szárasság után is képesek életre kelni, de állítólag több ezer éves példányokat is találtak már ősi egyiptomi sírokban, amiket sikerült életre kelteni. Kiváló ajándék irodába, vagy otthonra is. Tökéletes olyan férfiaknak, akik képtelenek rendszeresen gondoskodni a szobanövényekről.

  

Néhány jó tanács:
- első lépésben 1-2 percre áztasd be egy tál kissé langyos vízbe, majd vedd ki! Pár percen belül látni fogod, ahogy a növény életre kel. 15-20 perc alatt már kinyitja az ágait.
- Ha télen a fűtés miatt és a fény hiány miatt a növény nem zöldül be, hagyd újra kiszáradni és csak akkor vedd elő újra, ha már van elég napsütés, fény és meleg.
- A Jerikót soha ne ültesd el virágföldbe, és NE tedd a radiátor tetejére, vagy közelébe, mert rövid időn belül tönkre megy.
- A sivatagban egész nap süt a nap, és amikor esik az eső igen párás lesz a levegő. Kevés víz legyen csak alatta, a legjobb, ha csak spricceled! Ezt a kevés vizet is cseréld alatta max. egy-két naponta! Ne áztasd, különben bepenészedhet! Hagyd néha kicsit víz nélkül is! Nyáron pótold a párás nedvességet gyakori spricceléssel! 
- Havonta egyszer-kétszer érdemes a növényt újra teljesen kiszárítani, de ha láthatóan jól érzi magát, több hónapon keresztül is hagyhatod.
- Szaporítása viszonylag egyszerű. Ha egy nagyobb növényt sikerült már nevelned, egy éles késsel vágd ketté a tövénél!
- Ha el szeretnéd tenni, szárítsd ki és tedd egy pici papírdobozba, vagy csomagold be papírba és tedd száraz helyre!
- A növényt egyszerű zacskó csomagolásban szálltjuk.

Figyelem! A növény él, természetes, így a színe, árnyalatai, formája, mintázata, alakja, mérete eltérhet a képektől! A kiküldött virágokat változó méretben küldjük, általában kb. 6-10 cm közöttiek, több darab esetén méretben egymástól eltérőek is lehetnek! A csomagolása egyszerű fólia zacskó.

Vélemények
Átlagos értékelés:
4.9 (7 vélemény)
(6)
(1)
(0)
(0)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Igazolt vásárlás
Diana Paál
2023.06.16
Gyors szállítás. Korrekt csomagolás.
Igazolt vásárlás
Varga Klaudia
2023.06.06
Gyors szállítás! Rendben volt a csomagolás is. Tökéletes termék.
Igazolt vásárlás
Incze Mária
2023.01.16
Minden rendbe volt a szállitással.Magamnak vettem a Jerikó rózsát...ami épségben érkezet meg hozzám.Köszönöm.
Igazolt vásárlás
Szabóné Farók Éva
2023.01.16
A termék pont azt nyújtotta, amit vártam. A szállítás kifogástalan .
Előnyök: Precízen csomagolt, sérülés mentes szállítás.
Hátrányok: Nen volt semmi negatívum.
Igazolt vásárlás
Keresztesi Istvánné
2022.12.11
Ajàndékba vettem. Egyet már àtadtam. Nagy örömöt okozott ez a különleges növény. Elégedett vagyok.
Előnyök: Elõnye: 23-àn indulok Dubaiba a menyemnek lesz ajándek, addig hũvos szobában tàrolom.
Hátrányok: --
Hasonló termékek