ügyfélszolgálat: +36207474880 - munkaidőben!

Retró kávéfőző 4 személyre

Retró kávéfőző 4 személyre
Retró kávéfőző 4 személyre
Retró kávéfőző 4 személyre
Retró kávéfőző 4 személyre
Kapcsolat:
Kérdése van a termékkel kapcsolatban?

telefon / viber / WhatsApp: +36 20 7474 880
Email: info@jobbaron.hu

Retró kávéfőző 4 személyre

Négyszemélyes kotyogó, a kávéfőzők őse. A klasszikus vonalakat idéző, békebeli kávéfőzővel főzött szinte mindenki 40-50 évvel ezelőtt. A lefőzött családi adag presszó kávé minden egyes cseppjében érezni fogod a friss kávé rendkívüli zamatát és erejét, finom kávét készít a reggeli ébredéshez, vagy a hosszúra nyúlt, esti beszélgetésekhez.

Garancia
1 év
Kockázatmentes vásárlás
14 nap pénzvisszafizetési garancia
Futárszolgálat
már 1,290 Ft-tól!
Gyors kiszállítás
2-7 munkanap
4 890 Ft
Részletek

Négyszemélyes kotyogó, a kávéfőzők őse. A klasszikus vonalakat idéző, békebeli kávéfőzővel főzött szinte mindenki 40-50 évvel ezelőtt. A lefőzött családi adag presszó kávé minden egyes cseppjében érezni fogod a friss kávé rendkívüli zamatát és erejét, valamint a régi korok letűnt emlékeit! Használhatod gáztűzhelyen, kerámia főzőlapon, elektromos tűzhelyen is, minden megoldással igen finom kávét készít a reggeli ébredéshez, vagy a hosszúra nyúlt, esti beszélgetésekhez.

- 4 személyes, klasszikus kávéfőző
- Gáz-, kerámialapos -, és elektromos tűzhelyen is használható
- Semleges folyékony mosogatószerrel mosható, de kerüld a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát!
- Mosogatógépben nem mosható!
- Alumínium ház

Kezelése: Az idősebbek emlékezni fognak rá, a fiataloknak pedig az alábbiak szerint kell eljárniuk!
1) Szétszerelés: a leszorító csavar felfelé történő csavarozása után a kengyelt hajtsd le, és a kupakot vedd le a kávéfőző aljáról! Vízfeltöltés előtt vedd ki a kávétartó tölcsérét és önts a víztartályba elegendő vizet a nívójelig. Kávétöltésnél helyezd be a kávéval töltött, peremén gondosan megtisztított tölcsért a víztartályba! A főzőbe közepes finomságú kávé kerüljön.

 

Összeszerelésnél győződj meg arról, hogy a tömítő gyűrű ép és tiszta állapotban van!Gondosan illesztve helyezd rá a kávéfőző aljára a kupakot, hajtsd fel a kengyelt, és a leszorítócsavar lefelé történő csavarásával jól rögzítsd azt! A leszorító csavart csak kézzel szabad meghúzni, szerszám, pl fogó, használata TILOS!

Kávéfőzéshez helyezd a készüléket a tűzhelyre és helyezz a kifolyócső alá felfogó edényt. Mindig ügyelj arra, hogy a kávét kis lángon vagy lassú tűzön főzd le! A kávéfőzőhöz kizárólag őrölt kávé használható! Kevert kávét, vagy más anyagot főzni ezzel a készülékkel nem szabad (pl. pótkávé, kakaó). Ne felejtsd a tűzön a kávéfőzőt! Helyes főzésnél mindig valamennyi víz marad még a tartályban is.

Karbantartás:
 A kávéfőző használatát követően tisztításon és a vízkő szükség szerinti eltávolításán kívül különösebb karbantartást nem igényel. Ha a biztonsági szelep működése esetén dugulás történt, a készülék lehűlése után a kifolyócsövet és a szűrőlyukakat meg kell tisztítani!

 

Kávé készítése

 

Mivel a készülék relatív gyorsan, magas hőmérsékletű vízzel, készíti a kávét ezért:
- javasoljuk a közepes pörkölésű, alacsonyabb tengerszint feletti magasságban növő arabica fajtákat.
- nem javasoljuk a világos pörkölésű, gyümölcsösebb, citrusosabb kávékat, mert ezzel a módszerrel nem lehet velük ízletes kávét készíteni.
- nem javasoljuk a sötét pörkölésű kávékat sem, mert a főző amúgy is keserűbb kávét készít-
- A megfelelő összetételű víz nagyon fontos. Legyen friss, jó illatú, klórmentes, calcium tartalma 17-85 mg/l között, Ph értéke 6.5-7.5 között, nátrium tartalma 10mg/l körül. Ha szénsavmentes ásványvizet vásárlunk érdemes ezeket az értékeket végigolvasni, hogy a kávé készítéshez lehető legjobbat válasszuk ki.

 

A KÉSZÍTÉS MENETE:

 

Őröld meg a kávét! Ha a használat előtt közvetlen őrlöd a kávét sokkal ízletesebb italt tudsz készíteni. Töltsd meg a kávétartó szűrőt frissen őrölt kávéval! Lazán töltsd meg a kávéval, sose tömörítsd, mert nem tud adott időn belül átjönni a víz. Töltsd meg a víztartályt az meleg vízzel! A forró vizet az előírt magasságig töltsd! Állítsd össze a kávéfőzőt! Mindig nézd meg, hogy a szűrő és a tömítőgyűrű tiszta, száraz és megfelelő minőségű legyen, jól tudjon zárni. Tedd a kávéfőzőt a tűzhelyre! Közepes lángra, vagy hőfokra tedd a tűzhelyet! Ne rakd túl nagy hőfokra, ne legyen túl gyors a folyamat!

Figyeld a főzőt és időben kapcsold le! A kávénak lassan kell kifolynia, amikor átjött, azonnal le kell kapcsolni és levenni a tűzhelyről. 

Mindig várd meg míg a kávéfőződ teljesen lehűl, szedd szét és úgy tisztítsd meg. Mindig szárazon és tisztán tedd el!

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek