Átvételi pont: 1214-Budapest II. Rákóczi F. u. 289. nyitva: H-P 9,00h - 13,00h: +36207474880

25

Házi sajtkészítő

Házi sajtkészítő
Házi sajtkészítő
Házi sajtkészítő
Házi sajtkészítő
Házi sajtkészítő
Házi sajtkészítő
Házi sajtkészítő
Házi sajtkészítő
Házi sajtkészítő
Házi sajtkészítő
Kapcsolat
Kérdése van a termékkel kapcsolatban?

hétfő-péntek: 08:00 - 14:00
telefon/viber/WhatsUp: +36 20 7474 880
Email: info@jobbaron.hu

Friss házi sajtot készíteni nem is olyan hatalmas ördöngösség, ha van hozzá megfelelő készleted! Friss, finom, biztonságos és egészséges, ráadásul egyszerűen és gyorsan elkészíthető! Mindössze 15 perc melegítést és 1,5 óra pihentetést-hűtést igényel. Minimálisan két alapvető összetevőt igényel csak.

 

Garancia
1 év
Kockázatmentes vásárlás
14 nap pénzvisszafizetési garancia
Gyors kiszállítás
2-7 munkanap
Futárszolgálat
már 990 Ft-tól!
Ingyenes szállítás
29,990 Ft-tól
3 990 Ft
2 990 Ft
Kedvezmény 25
Megtakarítás 1 000 Ft
Részletek

Friss házi sajtot készíteni nem is olyan hatalmas ördöngösség, ha van hozzá megfelelő készleted! Nem kell azon izgulnod, hogy milyen adalékanyagok, vagy vegyszerek kerülnek bele, vagy hogy tele tették-e éppen sóval! Saját magad készítheted gyorsan, egyszerűen el a saját ízlésed szerint! Lepd meg magad és a szeretteidet egy saját, házi készítésű sajtkölteménnyel! Friss, finom, biztonságos és egészséges, ráadásul egyszerűen és gyorsan elkészíthető! Mindössze 15 perc melegítést és 1,5 óra pihentetést-hűtést igényel. Minimálisan két alapvető összetevőt igényel csak. Jó minőségű, friss tej és valamilyen ecetfajta szükséges hozzá, ami lehet alma-, vagy borecet, de akár egyszerűen egy friss, leszűrt citromlé, vagy natúr joghurt is. Ez a készlet tartós, biztonságos. élelmiszeripari minőségű, BPA mentes műanyagból készült, így hosszú távon használhatod.

Elkészítése (általános):
Önts a tálba 1 liter tejet! A tálat tedd be a mikroba 14-15 percre és maximális teljesítményen indítsd el! Figyeld közben a tejet nehogy kifusson! Miközben melegíted, facsarj ki egy citromot (vagy ízlés szerint készíts elő 30ml ecetet, vagy egy pohár joghurtot) és tedd a puha fedő mérő részébe!! Amikor kivetted a forró tejet, add hozzá a folyadékot! Kevergesd egy kicsit fakanállal, majd hagy pihenni legalább fél órát, hogy a savak dolgozhassanak és elkészülhessen a sajt alapja! Ezt követően öntsd az egészét masszát a szűrő edénybe, nyomkodd le és tedd be minimum 1 órára a hűtőbe! A felesleges folyadék nagy része kifolyik, amíg lehűl. Ezt követően akár azonnal fogyasztható is!

 


Néhány jó tanács, tipp:
 Minimum 2,8-as tejet használj! A 1,5%-os tej is működhet, de annál tegyél bele utólag egy pohár joghurtot is!
 A mikro sütőben a folyamatot tartsd figyelemmel, nehogy kifusson a tej! Ha "futósnak" ítéled meg, vedd lejjebb a teljesítményt és használj szakaszosan melegítő magas fokozatot!
 A hozzávalókat a következő sorrendben add hozzá: savanyító anyag --> ízesítők --> só. A sorrend azért fontos, mert a sótól a forró tej hirtelen kifuthat! Ha a mosogatóba téve adod ezeket hozzá, nem történhet baleset!   

 Keverhetsz bele:
- különféle fűszereket (szárított, vagy friss bazsalikom, snidling, kakukkfű, rozmaring, színes bors, kömény)
- aprított zöldségeket (pritaminpaprika, lilahagyma, fokhagyma, paradicsom, édes kömény, angol zeller, olíva bogyó)
- darabolt gyümölcsöket (körte, alma, szeder, málna, áfonya)
- sózhatod, édesítheted
- Hűtőben letakarva tárold és mivel nincs benne tartósítószer, 2-3 napon belül fogyaszd el!
- Találd meg a saját ízlésedet! A hozzávalók kiválasztása különféle textúrákat eredményez.
- Ha lesúlyozod a tetejét, préseltebb, tömörebb, keményebb lesz a végeredmény.
- Lehetőleg házi tejet és bió alapanyagokat használj, hogy a sajt a lehető legfinomabb legyen!

Zöldfűszeres házi sajt elkészítése:
Önts a tálba 1 liter zsíros tehéntejet! A tálat tedd be a mikroba 14 percre és 750-800W-on indítsd el! Figyeld, nehogy kifusson az edényből! Amikor kész, vedd ki és állítsd a tálat a mosogatóba! 20ml ecetet és egy mokkáskanál vákuum sót önts a tejhez! Keverd össze és hagyd hűlni 30 percig! Ezt követően öntsd az egész masszát a szűrő edénybe, nyomkodd ki jól és tedd be 1 órára a hűtőbe! Amikor lehűlt, borítsd ki egy tányérra és forgasd bele a zöldfűszer keverékbe (petrezselyem, kapor, snidling)!  Akár azonnal fogyasztható is!  

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek