ügyfélszolgálat: +36207474880 - munkaidőben!

Hangyafarm
Hangyafarm
8 990 Ft

Hangyafarm

Hangyafarm
Hangyafarm
Hangyafarm
Hangyafarm
Hangyafarm
Hangyafarm
Kapcsolat:
Kérdése van a termékkel kapcsolatban?

telefon / viber / WhatsApp: +36 20 7474 880
Email: info@jobbaron.hu

Hangyafarm Ant maze
Nézd meg, hogy hogyan élnek a hangyák, miként dolgoznak és építik az alagutakat a különleges zselében! Hogyan hozzák létre sorról sorra a bonyolult alagútrendszerüket.

 

Garancia
1 év
Kockázatmentes vásárlás
14 nap pénzvisszafizetési garancia
Futárszolgálat
már 1,290 Ft-tól!
Gyors kiszállítás
1-3 munkanap
8 990 Ft
Részletek

Ant Maze földöntúli történet! Oktat és szórakoztat! A NASA 2003-ban elvégzett egy kutatást, hogy tanulmányozza az állatok életét az űrben, és hogy teszteljék, hogyan ásnak hangyák alagutakat mikró gravitációs környezetben. Az általuk kifejlesztett zselé tápanyagokban gazdag, ezzel is elősegíti az egészséges növekedést az új kolóniákban. Nézd meg, hogy hogyan élnek a hangyák, miként dolgoznak és építik az alagutakat a különleges zselében! Hogyan hozzák létre sorról sorra a bonyolult alagútrendszerüket. Könnyű gondoskodni róluk, ugyanis a hangyák nem igényelnek sem etetést, sem itatást. A termék tartalmaz egy nagyítót is, valamint útmutatót érdekes tényekkel a hangyákról. Hangyákat nem tartalmaz, azokat neked kell begyűjtened! Jó szórakozást!

- Származási ország: PRC
- Márka: Ant Habitat, Ant Maze
- Méret: 18,5 cm × 13,5 cm × 3,3 cm
- 8 éves kortól ajánlott!
- A videó ismertető illusztráció! 
- Ez a készlet LED világítást NEM tartalmaz

Hogyan és mivel lehet hangyát szedni? A hangyákat nem szabad kézzel megfognod. De természetesen van pár hasznos ötletünk, hogy miként lehet a hangyákat begyűjteni!

1. Olvasd el tájékoztatót a hangyákról, hogy melyik fajokat lehet és melyikeket nem, melyik fajokat érdemesebb. Ezek az információk fognak Neked segíteni, hogy a legtökéletesebb hangyákat találd meg a hangyafarmodba.

2. Keress a környékeden egy fás, ligetes területet (Budapesten például a Margit-sziget) és itt találni fogsz olyan hangyákat, amelyek ásni fognak az a hangyafarmodban. Inkább délelőtt kell keresni a hangyákat, délután már nem olyan aktívak, vagy eső előtt biztos találni szép számmal a szabadban. Fontos, hogy az erdei vöröshangyákhoz hasonlóan, nem magasra építkező hangyákat kell keresned, hanem a földbe leásó fajtákat. Védett fajokat kérjük, hogy semmi esetre se gyűjts be!

3. Ha megtaláltad számodra szimpatikus hangyákat, akkor elkezdheted begyűjteni őket. Figyelj oda, hogy csak egyfajta kolóniából szedj össze hangyákat! Különböző kolóniákat ne keverj össze, mert elpusztíthatják egymást!

4. A gyűjtéshez mindenképpen használj valamilyen eszközt. Amit mi tudunk ajánlani, azok a vékony szájú tartótégelyek. A lényeg, hogy te könnyen le tudd venni, és vissza tudd tenni a tégely tetejét, alaposan záródjon be, és ne engedje ki a hangyákat. A legjobb tégelyek például a kémcsövek, tic tac-os dobozok, zárható hengerek. Egy másik ötlet, hogy ebbe a vékony szájú tégelybe mézet és vizet keverj össze, hogy egy pépes anyagot kapj, és ezek után ezt hagyd kint egy "hangyás" területen (például mező, liget, játszóterek környékén...). 1 óra múlva már össze is szedheted a hangyáidat, mert bemásztak az üvegbe.

5. Ha szedtél körülbelül 25-30 hangyát ugyanabból a kolóniából, akkor vidd haza. Szállításnál is figyelj oda, hogy naptól védett helyen, a legkevesebb rázkódással szállítsd a hangyákat.

6. Mielőtt beteszed a hangyákat a Hangyafarmba, indíts meg nekik 4-5 járatot a zselében. Ezt követően egyszerűen oldalt kell húznod a tetejét, és a résen beöntened a hangyákat. Az első pillanatban majd elkezdenek kijáratot keresni, de ha ügyesen és gyorsan betolod a tetőt, akkor egy sem fog megszökni.

7. Légy türelmes! A hangyáidnak rá kell jönnie, hogy ez egy tápláló zselé, ami étel és ital is számukra. Beletelhet 1-3 napba is, mire elkezdenek ásni.

8. Ha 3 nap után sem fúrnak, akkor engedd szabadon a hangyáidat ott, ahol gyűjtötted őket, és szerezz be egy új kolóniát, esetleg keres másik fajokat! Ha figyelmesen átolvastad a hangyákról szóló tájékoztatót, akkor láthatod, hogy nem mindegyik fajtát ajánljuk, mert nem mindegyik szereti ezt a zselét, csak a nagy többségük.

9. A legtöbb esetben a hangyák már 24 óra alatt elkezdenek fúrni és alagutakat ásni. Innentől Tiéd a tudományok és érdekességek világa, mert közelről figyelheted meg, hogyan is élnek és dolgoznak a világ legszorgalmasabb élőlényei! Jó szórakozást!

Figyelem! Kerülni kell a hangyák szállításánál azokat az anyagokat, amelyekben megfulladhatnak (pl. nylon zacskó), valamint közvetlen napfénynek is TILOS őket kitenni a szállításuk és tartásuk alatt is! A hangyák szeretik a sötét, árnyékos helyeket. A 25-30 °C közötti hőmérsékletet kedvelik a legjobban, de a szobahőmérséklet is megfelelő számukra. A helyük megválasztásánál ezeket a tényezőket vegyük figyelembe!

Ha túl sok zselét ásnak ki a hangyák, akkor azok egy részét kiszedhetjük. Az elhullott hangyákat bele fogják temetni a zselébe, a fertőzések elkerülése miatt. Erősen javasolt azokat minél hamarabb egy pálcika segítségével kiemelni a zselével együtt. Ha hirtelen számottevő a hangyák elhullása, azonnal változtass a Hangyafarmod elhelyezésén! A hangyákat nem kell sem nem etetni, sem itatni, mert a zselé biztosítja számukra a létfenntartáshoz szükséges vizet és tápanyagot.

A hangyák nőstények, dolgozók és katonák különböző arányban, de a hangyafarm nem alkalmas királynős kolóniák tartására. Természetes körülmények között egy dolgozó élettartama akár 2-6 év is lehet.

A hangyák csípnek, harapnak, ezért nem szabad puszta kézzel hozzájuk nyúlni, védekezésképpen hangyasavra is számíthatunk tőlük. Egyes fajok fullánkkal rendelkeznek, melyeknek csípése még fájdalmasabb.

A hangyáknak nincs tüdejük, az oxigént a testük felületén található apró lyukak segítségével veszik fel. A Hangyafarmodban elegendő levegő jut be a zselétartály apró lyukain, résein keresztül.

FIGYELEM! EZ A TERMÉK ÉLŐLÉNYEKNEK KÉSZÜLT! KÉRJÜK, HOGY CSAK AKKOR RENDELD MEG, HA FELELŐSSÉGGEL TUDSZ TÖRŐDNI VELÜK VAGY OLYANNAK SZÁNOD, AKI VALÓBAN KÉPES RÁ! EZEK AZ ÉLŐ "TERMÉKEK" CSAK AKKOR TUDNAK SIKERESEK LENNI, HA MINDEN PONTOSAN A LEÍRÁSOK SZERINT TÖRTÉNIK. AZONBAN EZEK MARADÉKTALAN BETARTÁSA MELLETT SEM TUDJUK GARANTÁLNI MINDEN EGYES ESETBEN A TELJES SIKERT! MIELŐTT MEGRENDELED A TERMÉKET, MINDENKÉPPEN OLVASD EL AZ ISMERTETŐT, A HASZNÁLAT ALATT PEDIG MARADÉKTALANUL TARTSD BE A DOBOZBAN TALÁLHATÓ LEÍRÁST!

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek