ügyfélszolgálat: +36207474880 - munkaidőben!

BBQ grillező tál gáztűzhelyre
BBQ Smoker grillező és füstölő
29 990 Ft

BBQ Smoker grillező és füstölő

BBQ grillező tál gáztűzhelyre
BBQ grillező tál gáztűzhelyre
BBQ grillező tál gáztűzhelyre
BBQ grillező tál gáztűzhelyre
BBQ grillező tál gáztűzhelyre
BBQ grillező tál gáztűzhelyre
BBQ grillező tál gáztűzhelyre
BBQ grillező tál gáztűzhelyre
Kapcsolat:
Kérdése van a termékkel kapcsolatban?

telefon / viber / WhatsApp: +36 20 7474 880
Email: info@jobbaron.hu

BBQ Smoker - grillező és füstölő

Profi BBQ smoker. Füstölésre és Grillezésre is alkalmas BBQ smoker. Akár egyszerre is lehetséges a grill toronnyal az ételeket füstölése és hagyományos grillezni is. Miért ne tennéd?

Garancia
1 év
Kockázatmentes vásárlás
14 nap pénzvisszafizetési garancia
Futárszolgálat
már 1,290 Ft-tól!
Gyors kiszállítás
2-7 munkanap
29 990 Ft
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Részletek

Egyre nagyobb sikernek örvend a BBQ grillezés. Ezzel a grilltoronnyal két legyet üthetünk egy csapásra. A BBQ grillező és smoker, bármilyen füstölést igénylő húst, kolbászt, halat, vagy zöldséget felfüstöl hideg, illetve forró füsttel is. A füstölést követően, akár órákra is bent hagyhatjuk a hússzeleteket, ami lassú sütéssel omlóssá sül. A három grillrácsnak köszönhetően egyszerre több ételt is készíthetsz benne, például felül a húsokat, alul a zöldségeket, vagy grillsajtot is. Együtt készítheted el a sülteket a körettel együtt. A beépített hőmérő segítségével nyomon követhető a smoker belső hőmérséklete. Praktikus mérete miatt ideális családi kerti sütögetésekhez, nyaraláshoz. Füstölhetsz vele magadnak házi kolbászt, halat, sajtot, húsokat is. Összeállítása, használata különösebb szakértelmet nem igényel. Egyszerűen megbirkózhat vele bárki.

A csomag tartalma:
3 darabból álló test, 2 db faszén tartó, 3 db grillrács, 4 db láb, 3 db fogantyú, 1 db hőmérő, alkatrészek, szerszámok, leírás
Anyaga: fém lemez, vastagsága 0,5 mm
Mérete: 40 cm átmérőjű, 80 cm magas, 53 cm széles a fülekkel együtt
Súlya: 5,4 kg
Tisztítása: Semleges folyékony mosogatószerrel mosd el, öblítsd le! Ne használj karcosodást okozó szereket, eszközöket! Ne törölgesd!

FIGYELEM!A TERMÉK ALKATRÉSZEKRE SZERELVE ÉRKEZIK! ÖSSZESZERELÉS SZÜKSÉGES! 

FÜSTÖLŐ- GRILLEZŐ HASZNÁLATA:
- A füstölő - grillező kizárólag kültéri használatra lett kialakítva. TILOS beltéren, sátorban, autóban, lakókocsiban, hajón és egyéb zárt térben használni.
- A füstölőt / grillezőt kizárólag egyenes talajon használd, távol gyúlékony anyagoktól.
- Begyújtáshoz csak az erre a célra kapható gyújtófolyadékot használj! TILOS benzint, gázolajat vagy egyéb, nem a füstölők/grillezők begyújtására gyártott folyadékot használni!
- A használni kívánt faszenet, fát (egyebet) az előírt módon izzítsd fel!
- Grillezéskor, begyújtás után hagyd a faszenet a gyújtófolyadékkal vörösen izzani legalább 30 percig! Csak ezután kezd el a grillezést!
- Biztonsági okokból tarts a begyújtott füstölő-grillező közelben egy vödör vizet vagy homokot.
- Kizárólag jó minőségű, száraz tüzelőanyagot használj!
- Használat közben a készülék felforrósodik! Begyújtás után ne mozgasd!
- Használat közben ne engedd  a gyerekeket és a kutyákat, egyéb kisállatokat a készülék közelébe!
- Soha ne hagyd a grillezőt/füstölőt felügyelet nélkül!
- Ne grillezz nagy lángon! Mielőtt elkezded a grillezést, várd meg, amíg a szenet befedi egy vékony réteg hamu.
- Zsíros ételekhez eldobható a grilltálca használatát javasoljuk.

Begyújtás: távolítsd el a fedőt (C), felső testet (B), rácsot (E), zsírfogót! Győződj meg róla, hogy a faszén rács (F) a faszén tartóban (D) helyezkedik el! Nyisd ki a hamutálca ajtaját (H)! Tedd a szenet, vagy fát (Fenyőt ne használ!) piramis alakban a faszén tartó közepébe! Gyújtsd be a tüzet! Hagyd égni a szenet/fát körülbelül 25 percig! Egyenletesen terítsd szét a szenet/fát, ha már befedte egy vékony réteg hamu! Különböző típusú fák más-más füstöt adnak. Hozzáadhatsz ízesített, illatosított faforgácsot is. Áztasd a faforgácsokat vízben 10 percig, majd szárítsd ki használat előtt! Használd közvetlenül a forró faszénen, így a füst eljut az ételhez és fokozza az ízét. Hozzáadhatsz az ízesített faforgácsokhoz a víztartó tálba zamatos keveréket a kedvenc borodból, zöld-fűszernövényből.

Almás ízesítés: lágy, ideális a vadhúshoz, halhoz, szárnyashoz
Tölgyfa ízesítés: közepes, ideális a sertéshúshoz, szárnyashoz
Hikori-fa ízesítés: erőteljes, ideális a sertéshús szeletekhez, bordához, sültekhez

Füstölés folyamata:
- Helyezd a zsírfogót biztonságosan a 3 tartó lábra az alsó testen
- Töltsd meg ezt a tálat vízzel
- Helyezd a rácsot a csöpögtető tálcára
- Helyezd az ételt egy rétegben a rácsra, vagy akassza fel a felső rácsra a kampók segítségével, úgy hogy hagyjon helyet közöttük
- Helyezd a felső testet az alsó testre, az ajtaját zárd be!
- Helyezd a másik rácsot a tartó lábakra a grill tálca tetején és biztosítsd a lábakat! 
- Helyezd a fedőt a füstölőre és elkezdheted a füstölést.

Főzési tippek:
A füstölési folyamat alatt, ne emeld fel a fedőt. A fedő felemelése közben hő szabadul ki, mely növeli a főzési időt. A fedőt oldalra emelje, ha leveszi főzés közben. Felfelé emeléskor vákuum képződik mely során levegő áramlik a füstölőbe ezáltal az ételt belepi a hamu.

Tűz szabályozása:
- Muszáj a tüzet állandó, egyenletes, alacsony hőmérsékleten tartani. A füstölőben ideálisan 70°C-nak kell lennie.
- Ha a tűz túl meleg, helyezd a fedőt a füstölőre és zárd le az ajtaját, illetve a hamutálcának is. 
- Tehetsz a tűzre kevés nedves faforgácsot, mely csökkenti a hőmérsékletet és a tüzet és javulást eredményez. - Ha a tűz nem elég meleg, nyisd ki a fedő és a hamutálca ajtaját, mely levegőt enged be ezzel táplálva a tüzet.

Víz hozzáadása sütés alatt:
Lassan önts be vizet egy tölcsérrel vagy egy edénnyel a felső test kiöntőnyílásán keresztül!

Szén/fa hozzáadása sütés alatt:
- Lassan távolítsd el a fedőt a füstölőről és óvatosan nyissa ki az alsó test ajtaját. Vigyázz, az ajtó forró, használj védőkesztyűt!
- A szén vagy fa berakásához használj egy hosszú csipeszt,  elkerülve a hamut és a szikrákat. 
- Zárd be a füstölő ajtaját és tedd rá a fedőt. A szén/fa újra begyullad.

Tűz eloltása:
Helyezd a fedőt a füstölőre! Zárd el a levegő beáramló nyílásokat és ajtókat! Fedd le a szenet homokkal! Soha ne használj vizet a tűz eloltásához!

Karbantartás:
Minden egyes használat után oltsd el a tüzet és várd meg, amíg a füstölő kihűl teljesen. Seperd le a hamut a hamutálcára és távolítsd el a füstölőből a fennmaradt, teljes mértékben kialudt maradványokat! Óvatosan súrold ki a  sütőrácsot és a szénrácsot, ezután töröld ki a füstölőt egy papírtörlővel!

Rozsdásodás elkerülése:
Figyelj oda a füstölő karbantartására a rozsdásodás elkerülése miatt! A rács, a grill kosár, a csepegtető tálca, a szén tálca és a készülék kívül-belül elmosható mosószeres vízzel. A mosószeres vizet alaposan öblítsd le!  Töröld szárazra a vizes részeket papír törlővel! Ne hagyd, hogy a füstölő, a tálcák és a rácsok maguktól száradjanak meg! A rozsdásodás elkerülése végett bekenheted egy vékony réteg napraforgó olajjal a fedőt, a rácsot, a grill kosarat és a víztartó tálcát. Pár perc után töröld le egy papír törlővel! Ne használj olajat a szén rácson, a szén tálcán és a füstölő belsejében!

Figyelmeztetés!
Kerüld a karcosodást okozó eszközöket! Ne használj éles tárgyakat, vagy súroló szereket a tisztításhoz! Használat közben a készülék felforrósodik! Vigyázz a fedő-, illetve az ajtó kinyitásakor! A meleg gőz és a tűz megégethet.

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek